marți, 18 ianuarie 2011

Diversificarea alimentatiei de la 6 luni

In urmatoarele luni vom continua sa oferim copilului o varietate de fructe, legume, carne, toate intr'o anumita ordine pentru a'i testa gusturile si mai ales pentru a'l face sa accepte cu placere mancarea! Si sa nu uitam si mai departe ca orice aliment nou se introduce treptat, cate o lingurita, pentru a'i testa toleranta si posibilele reactii alergice!


ORA 10: pana la 7 luni mai introducem urmatoarele fructe:

AVOCADO, MANGO, PEPENE GALBEN

In piureul de fructe putem introduce biscuitii populari sau biscuitii pentru bebelusi fara gluten.

ORA 13-14
In piureul de legume introducem carnea de pui (3-4 lingurite de 2, 3 ori pe sapt.)
           Se fierbe partea cea mai frageda a pieptului (micul piept sau micul pectoral) si se arunca prima apa.
           Carnea se fierbe separat timp de o luna!!!
In piureul de legume se mai poate introduce branza de vaci in zilele in care aceasta nu intra in piureul de fructe.
            la 6.5 luni introducem galbenusul de ou de la un sfert de galbenus pana la unul intreg

In primele 2 saptamani de la introducerea si a galbenusului nu se da in aceeasi zi si ou si carne. Si nu mai mult de 2, 3 oua pe saptamana apoi.

La 6 luni si 3 sapt. se introduce in piureul de legume o lingurita de unt.

7 LUNI: ficatul de pui si carnea de vita-la diferenta de cateva zile

            alte legume: SPANAC, MARAR, PATRUNJEL, STEVIA
            alte fructe: cirese, visine, citrice
tot la aceasta varsta se introduce la masa de la 
ORA 17 IAURTUL simplu  sau cu fructe facut in casa si nu cumparat! Apoi iaurtul cu branza de vaci si mamaliga sau o smantana mai slaba.
Tot la aceasta ora se mai poate da orez cu lapte, griş cu lapte.


7.5 luni: pestele alb (pastrav, salau, cod, somn)-se prepara fiert sau la cuptor, pasat alaturi de legume

8 LUNI: Piureul de cartof nu se da simplu pana la aceasta varsta.

9 LUNI: banana, strugurii
               cascaval ras

10 LUNI: mazare, fasole verde foarte bine fiarta.
                creier de vita fiert 1 data / saptamana cu piure de legume

1 AN: 
ananas, kiwi, mure, capsuni, zmeura.
Varza, ciuperci, sfecla rosie

De retinut ca toate datele sunt orientative in sensul ca anumite fructe (cirese, visine, etc) nu se vor da neaparat in luna scrierii daca acestea nu se gasesc pe piata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu